Ett efterlängtat initiativ

Under de senaste dagarna har alliansen och regeringen fått ta den största smällen i folkstormen mot FRA-lagen. Men låt oss inte glömma att det är Sossarna som spelat in frågan till regeringen. Sossarna, eller snarare den socialdemokratiska partiledningen passade helt enkelt denna heta potatis vidare till efter valet. De kände väl att det inte fanns någon politisk vilja att driva igenom förslaget och lät det hela bero.

Efter att jag lämnade aktionen den 18:e gick jag tillsammans med två SSU-are uppför Drottninggatan stötte vi på Thomas Bodström. Han var på väg till riksdagen och självklart ställde vi frågan hur han såg på förslaget. Han sa att justitsie varit kritiska mot förslaget hela vägen men att tjänstemän på försvarsdepartementet drivit frågan. Under hela samtalet gled Bodström undan frågan om Socialdemotraternas egentliga ställning i frågan.

Jag tycker att socialdemokraterna håller väldigt tyst i frågan. Trots att de som opposition hade kunna plocka otaliga politiska poäng på allt rabalder kring FRA. Min tolkning, eller snarare min fruktan är att den absoluta partitoppen i socialdemokraterna faktiskt stödjer förslaget trots att de nu är måna om att hålla tyst om den saken just nu

I den här frågan är det nu viktigt att inte bara de liberala och konservativa väljarna besvikna på sina företrädare ställer sig upp och protesterar. Det är viktigt att även människor Sossar och Socialister i själ och hjärta låter sina kamrater i toppen vad som gäller.

I initiativet Sossar mot storebror alla enggerade sossar samla sina ansträngningar!

Kom ihåg i den här frågan räknas alla röster!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: