Lämna Federley ifred!

Kära vänner, Låt oss fokusera våra krafter på de verkliga skurkarna i FRA-spelet!

Under de senaste dagarna har jag sett och hört ett folkligt uppbåd utan dess like. Folk är desperata och förbannade över FRA-lagen. Beslutet visar hur nonchalant våra toppolitiker behandlar den folkliga opinionen på ett sätt som får alla och en var att häpna. Efter beslutet har Fredrik Federley utpekats som den stora syndabocken. Vilket lett till en folkstorm som har fått hejdlösa proportioner och nästan tappat all vett och sans. Jag tycker att vi ska lämna Federley ifred och istället fokusera på de verkliga skurkarna i dramat.

Jag tycker synd om killen. Tänk er själva. att tvingas välja mellan det parti som man engagerat sig i och givit en stor del av sitt liv för och de värderingar som gjorde att man började ägna sig åt politiken överhuvudtaget. En skräck för alla som engagerar sig politiskt.

Enligt vad jag hört har alla de oliktänkande inom alliansen fått gå igenom en till synes oändlig rad av förhörsliknade marathonmöten med sina partitoppar dagarna innan beslutet slutligen fattades i riksdagen. Federley visade sig inte hålla hela vägen och det är jag uppriktigt ledsen över. Men jag tycker som sagt synd om killen.

Låt oss nu genast släppa Federleyoch istället rikta vår vrede mot de verkliga skurkarna i sammanhanget:

 • Försvarsdepartementet. Vi vet så mycket att FRA-förslaget kommer från enskilda tjänstemän inom försvarsdepartementet. Låt oss ta reda på vilka dessa är och syna deras politiska ambitioner i sömmarna.
 • Regeringen. Vi vet att förslaget, som fullständigt saknar folkligt stöd pressats igenom av några ledande individer i regeringen. De är de verkliga hjärnorna bakom situationen vi ser nu.
 • Allianspartierna. Det är ingen hemlighet att samtliga allianspartier har stora ord om demokrati, frihet, och den enskilde individen framför staten i sina partiprogram. Detta tycktes i denna fråga helt har dribblats bort till förmån för “enighet inom alliansen” alltså, uppslutning bakom regeringens idiotförslag. Att allianspartierna säljer sina grundläggande värderingar så billigt kan inte få passera obemärkt förbi.
 • Socialdemokraterna. Låt oss inte glömma att den målgivande passningen när det gäller det här förslaget stod den förra regeringen för. De vågade inte själva ta i frågan för ett år sedan utan pausade frågan till efter förra valet. Hade Sossarna tryckt ner förslaget i sin linda när de varit i majoritet hade vi inte behövt vara här idag.

I själva verket tar jag på mig detta beslut personligen tillsammans med alla andra soffliggare som varit för lata för att engegera sig i frågan. Vi som nu valt att kämpa för frågan måste ta på oss Federlys nederlag solidariskt. Vi har inte lyckats stödja honom i sitt beslut!

Så, låt oss hitta de verkligt skyldiga i den här frågan och organisera motståndet och se till att riva upp den här lagen innan FRA hinner anställa en enda kotte till. Låt Federley tillbaka in i värmen. Han har en plats i Riksdagen, Han bär sanna värderingar i sitt hjärta och alla röster räknas i den fortsatta arbetet!

Det viktigaste av allt. Vi som brinner för frihet, demokrati och den personliga integriteten ska inte anses som några simpla mobbare!

Advertisements

5 Responses to Lämna Federley ifred!

 1. gustav says:

  Låt Fegerley gå plankan, är han så dum att han totalt pissar på sina väljare så ska han sjöhalas. Jag hoppas att landsförrädaren har haft en riktigt dålig midsomar.

 2. […] som egentligen är skyldiga är ju inte i första hand riksdagsmännen som svek, utan personer på departement och i regeringen […]

 3. Jag instämmer i att resurser bör riktas åt fler håll än åt Federley. Däremot antar jag att du behagar skämta med följande:

  “Låt Federley tillbaka in i värmen. Han har en plats i Riksdagen, Han bär sanna värderingar i sitt hjärta och alla röster räknas i den fortsatta arbetet!”

  Väl?

 4. martenangner says:

  thomastvivlaren.se: Det är det som är min poäng. För regeringen är detta en fråga som står över grundvärderingarna, vilket är konstigt efterssom grundvärderingar är något som borde stå över allt annat.

  Hos regeringen finns något som är större än friheten, demotratin och den individen före staten. De hänvisar till “Yttre hot” fast inga sådana ens syns vid horisonten. Ett bra exempel är punktbevakningen av finansmarknaden.

  Det är tydligt at de håller en agenda hemlig för oss. Denna agenda är så vilktig att prins Federley och de andra tvingats offras offentligt. Frågan om att kontrollera våra minsta rörelser är tydligen viktigare för regeringen än att ens bli omvälda. Hänger du med?

 5. yeslove says:

  Klokt. Ja, de här tjänstemännen skulle lyftas fram lite mer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: